به گزارش خبرنگار ماین نیوز، مهمترین بخشهای سخنرانی سجاد غرقی در کنفرانس منابع طبیعی و کامودیتی فاینانس آمستردام در هلند (TFX 2016) که در روزهای 18 و 19 ماه جاری میلادی برگزار شد، به شرح زیر است:
– شرکتهای اروپایی تمایل زیادی به حضور در بازار ایران را دارند منتها پیش نیاز حضور شرکتها، ورورد بیمهها و بانکهای بزرگ است.
– اولین نشانه ورود سرمایههای خارجی، حضور و تضمین بیمههای بینالمللی است.
بانکهای اروپایی در قبال ایران به شدت با احتیاط رفتار میکنند.
– پروتكل AML4 “کمیته نظارت بانکی بلژیک”، به صورت سختگیرانهای شفافیت و اصلاح ساختاری در نظام بانکی را دنبال میکند. معتقديم مكانيزمهاي نظارتي مانند KYCC ميتواند به صورت دولبه عمل كند.
– آمریکا از لحاظ اقتصادی رقیب اروپا در ورود به بازار ایران حساب میشود. پس از توافق، برخی حساسیتها بلاموضوع است و ناشی از رقابت اقتصادی آمریکا و کشورهای اروپایی است.
– در صورت رفع معضل معاملات دلاری (تحریمهای مرحله اول آمریکا) به لحاظ زمانی به سه شکل شاهد حضور تامینکنندگان مالی و سرمایهگذاران خارجی خواهیم بود. در کوتاهمدت در حوزه بازرگانی (Trade&Pre-Finance) در میانمدت تامین مالی پروژهها (Finance) و در بلندمدت سرمایهگذاری مستقیم خارجی (DFI).
– چالشها جدي است اما نبايد از حضور در بازار ايران ترسيد.
– مذاكرات اقتصادي سرعت زيادي گرفته است. هفته گذشته آقاي كري در لندن و اين هفته در واشنگتن با بانكهاي اروپايي براي اطمينانبخشي ديدار ميكند. برخي اعضای اتحاديه اروپا در حال تنظيم پيشنويس جهت تشويق بانكها و موسسات مالي به حضور شفاف و قانوني در ايران است. مديرعامل ساچه در ايران است و معاون صندوق بينالمللي پول در حال مذاكرات با مقامات ايران است.
– بانكها و موسسات مالي متوسط و كوچك اروپايي مانند “دي زِد”آلمان، “ارسته” اتريش و “كي بي اس” بلژيك فعاليت خود را ظرف يك ماه گذشته در ايران شروع كردهاند. البته به اين امر واقفيم كه ايران براي رشد اقتصادي وابستگي زيادي به پروژههاي بزرگ مقياس دولتي در حوزه نفت و گاز، زيرساخت، معدن و صنايع معدني دارد.