در انتخابات رئیس اتاق بازرگانی ایران چه گذشت

تهران- ایرنا- انتخابات میان دوره ای هشتمین دوره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صبح امروز(یکشنبه) با حضور هیات رئیسه و اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران برگزار و غلامحسین شافعی با 198 رای (اختلاف چهار رای با مسعود خوانساری) رئیس اتاق ایران شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، انتخابات میان دوره ای هشتمین دوره اتاق ایران با مدیریت «پدرام سلطانی» نایب رئیس اتاق ایران و در حالی که 385 نفر از مجموع 449 عضو هیات نمایندگان در جلسه حضور داشتند، با حدود یک ساعت تاخیر آغاز به کار کرد.
سلطانی بعد از رسمی شدن مراسم، جلسه را به «علا میرمحمد صادقی» به عنوان رئیس سِنی اتاق سپرد تا انتخابات، توسط یکی از قدیمی ترین اعضای اتاق بازرگانی مدیریت شود.
میرمحمد صادقی در ابتدای سخنان خود به رئیس سِنی شدن خود اشاره کرد و گفت: این شناسنامه ها مربوط به دوره پیش از انقلاب است و چندان اعتباری به آن نیست. گمان نمی کنم ریاست من 40، 50 دقیقه بیشتر ادامه داشته باشد.
سپس «سهیلا عمویی»، «فرهاد فزونی» و «محسن احتشام» به عنوان ناظر انتخاب شدند؛ این انتخاب با صدا کردن اسم آنها توسط اعضای هیات نمایندگان و تائید هیات نمایندگان انجام شد.
نکته قابل توجه در این مراسم، حضور نداشتن خبرنگاران در سالن برگزاری انتخابات و استقرار آنها در طبقه ای دیگر و پیگیری انتخابات از طریق تلویزیون بود.
عکاسان خبرگزاری ها و روزنامه ها نیز برای این برنامه دعوت نشده بودند و حضور آنها در جلسه برگزاری انتخابات ممنوع اعلام شد اما با این حال، تعدادی از عکاسان خبرگزاری ها و روزنامه ها در محل اتاق بازرگانی حاضر شده و هنگام اخذ رای و بیان نتیجه انتخابات، اجازه ورود گرفتند.
«میرمحمد صادقی» پیش از حضور «مسعود خوانساری» و «غلامحسین شافعی» به عنوان دو کاندیدای ریاست اتاق ایران به پشت تریبون و ارایه نقطه نظرات و برنامه های خود، گفت: اکنون در شرایط مهمی قرار داریم و دفتر رهبر معظم انقلاب، هیات دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این شرایط انتظار زیادی از اتاق بازرگانی ایران دارند تا اتاق بتواند در شرایط کنونی راهنما و راهگشا باشد.
پس از سخنان میرمحمد صادقی، خوانساری با توجه به حروف الفبا سخنان خود را شروع کرد.
وی گفت: همه فعالان اقتصادی می دانند که اقتصاد ایران در رکود است؛ البته در این شرایط و به لطف توافق هسته ای و اجرای برجام، امید به حضور سرمایه گذاران خارجی بیشتر شده است.
خوانساری افزود: شرایط اقتصادی کشور، جز با اتحاد دولت و بخش خصوصی بهبود نمی یابد؛ این دو بخش باید با همکاری یکدیگر چرخ اقتصاد را به حرکت درآورند.
وی اضافه کرد: براین اساس، اتاق ایران امروز دو مسئولیت کلان پیش رو دارد؛ نخست اتاق باید تلاش کند فرایند خصوصی سازی به سرعت انجام شود و دوم، اتاق باید همه توان خود را برأی تسهیل فضای کسب و کار، به کار بگیرد.
خوانساری با تاکید بر تمرکز زدایی در اتاق بازرگانی اضافه کرد: اتاق ایران باید توسعه را از مرزهای کشور و نه از مرکز شروع کند؛ بر این اساس اتاق های استان های مرزی و کمتر برخوردار، باید مورد حمایت بیشتر اتاق ایران قرار گیرند.
وی ادامه داد:اتاق ایران زمانی می تواند موفق ظاهر شود که از چهار بال تشکل ها، اتاق های شهرستان، کمیسیون ها و اتاق های مشترک به بهترین شکل بهره گیرد.
«غلامحسین شافعی» نیز در سخنان خود پیش از برگزاری انتخابات در جمع هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: برای تقویت بنیه درونی اتاق، باید الگوی مدیریت بخش خصوصی را در اتاق ایران حکفرما کنیم.
وی افزود:اتاق ایران باید پاسخگویی و مسئولیت پذیری، چابکی و شفاف سازی و ارتقا توان داخلی اتاق را به عنوان گام های اولیه در دستور کار قرار دهد؛ بخش خصوصی باید صدایی رسا در جامعه پیدا کند.
وی گفت: لازمه ایجاد اعتماد بین دولت و بخش خصوصی، بخش خصوصی پویاست. اتاق باید شجاعت انتقاد و طرح دیدگاه های کارشناسی و نقش ایفای مطالبه گری داشته باشد و این امر در محیطی برآمده از یک تعامل سازنده میسر خواهد شد.
پس از سخنان دو کاندیدا، رای گیری با حضور 401 نفر از 449 نفر عضو هیات نمایندگان آغاز شد و در نهایت، نام غلامحسین شافعی با 198 رای به عنوان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام شد.
در این انتخابات، ناظران 392 رای را به رسمیت شناختند؛ چهار نفر رای ندادند و رای پنج نفر نیز مخدوش اعلام شد. به این ترتیب، مسعود خوانساری که اکنون رئیس اتاق بازرگانی تهران است، با 194 رای نتوانست از اتاق تهران به اتاق ایران برود.
خوانساری در کمتر از چند ساعت از برگزاری انتخابات، پیامی صادر و برای رئیس جدید اتاق ایارن آرزوی موفقیت کرد.
وی خطاب به اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران نوشت: به طور قطع هدف همگی ما کمک به فرآیند توسعه کشور، تقویت جایگاه بخش خصوصی و بهبود محیط کسب و کار در اقتصاد ایران است. برهمین اساس باید در کنار یکدیگر، با اتحاد و وحدت و با نگاهی متعالی همچنان استوار و پرتوان زمینه ها را برای حرکت در این مسیر مهیا سازیم.
گزارش از: اسماعیل داودی

مقالات مرتبط