معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ایران بر اساس شاخصهای بینالمللی پانزدهمین کشور معدنی جهان محسوب میشود و این آمار بر اساس آمار اکتشافات موجود اعلام شده و از طرفی اکتشافات معدن در کشور به دلیل سایه نفت بر اقتصاد ایران، چندان مورد توجه قرار نگرفته است.وی معدن و صنایع معدنی را از بخشهای مورد توجه و اولویتدار دولتهای یازدهم و دوازدهم خواند و اضافه کرد: در حالی که صادرات زنجیره فولاد در سالهای ۹۰ و ۹۱ بسیار محدود بود، در هفت ماهه سال جاری بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن از محصولات این بخش صادر شده است.کرباسیان تاکید کرد: در صورتی که میزان صادرات زنجیره فولاد تا پایان سال به ۸ میلیون تن برسد، ایران یکی از کشورهای دارای شاخصهای پیشرفت در حوزه فولاد و صنایع معدنی محسوب میشود.
رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو گفت: امسال ۵۰۰ هزار تن از صادرات زنجیره تولید ایران مختص آهن اسفنجی بوده، به گونهای که امروز، ایران مقام اول صادرات این بخش را در دنیا به خود اختصاص داده است. وی بر لزوم همکاری و همراهی تمام بخشها برای حل مشکلات بخش تولید و اشتغال تاکید کرد و افزود: در صورتی که نتوان عدالت مالیاتی را ایجاد و راه را برای صادرکنندگان تسهیل کرد، حداقل تبعات آن میتواند توقف رشد صادرات باشد. کرباسیان با بیان اینکه باید پذیرفت که از مشکلات حوزههای مختلف صنعت، معدن و صنایع معدنی موضوع تکنولوژی است، خواستار شکلگیری شرکتهای بزرگ صادراتی در سطح کشور شد. وی اظهار کرد: نقشی که صادرکننده در توسعه اقتصادی کشور دارد، بسیار مهم است و کشور بر مبنای تولید پیشرفت و جایگاه و عزت خود را در جهان پیدا میکند. این مسوول یادآورشد: بحث اشتغال، توسعه و بهویژه صادرات مبحثی اساسی بوده و موضوعی است که تمام مسوولین کشور به آن باور دارند و هر گامی که فعالان اقتصادی برای تولید و صادرات کشور برمیدارند به حتم در سربلندی ایران موثر است. کرباسیان با بیان اینکه اغلب معادن ایران، معادن روباز محسوب میشوند، ادامه داد: در معادن مختلف دنیا معادن زیرزمینی و کف اقیانوسها به دلیل فناپذیری معادن مطرح است و به همین دلیل مواد معدنی از موادی به شمار میآید که در سالهای آینده با حساسیت بیشتری مورد توجه قرار میگیرد.
رشد صادرات صنایع معدنی در هفتماه نخست سال
از سوی دیگر آخرین آمار حجم صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده نشان میدهد، میزان صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در هفت ماهه امسال، از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۵/ ۵ درصد و ۱/ ۳ درصد افزایش داشته است. همچنین در این مدت ۴/ ۵ میلیارد دلار محصول صادر و ۴/ ۲ میلیارد دلار محصول معدنی و صنایع معدنی وارد کشور شده است.
بهگزارش «شاتا»، از ابتدای فروردین تا پایان مهر، ۳۹ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۹۰۰ تن محصولات معدنی و صنایع معدنی به ارزش ۵ میلیارد و ۴۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۵/ ۵ درصد و از نظر ارزشی ۱/ ۳ درصد رشد نشان میدهد. بررسیها نشان میدهد عمده کشورهای مقصد صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی ایران به ترتیب شامل چین، عراق، افغانستان، اماراتمتحدهعربی، هند، کویت، بنگلادش، پاکستان، عمان، قطر، تایلند، اندونزی، ایتالیا، ترکمنستان، تایوان، ترکیه، سومالی، روسیه و مصر بوده است. همچنین در هفتماهه امسال، ۳ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۲۰۰ تن محصولات معدنی و صنایع معدنی به ارزش ۲ میلیارد و ۴۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار وارد شده که از نظر وزنی ۳/ ۱۴ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۷/ ۴ درصد افزایش نشان میدهد. عمده کشورهای مقصد واردات محصولات معدنی و صنایع معدنی ایران هم شامل چین، امارات متحده عربی، ترکیه، هند، کرهجنوبی، سوئیس، آلمان، ایتالیا، روسیه، سوئد، بلژیک، اسپانیا، استرالیا، بلغارستان، قزاقستان، اندونزی، ژاپن و تایوان بوده است.