رضا رحمانی روز چهارشنبه در جلسه اختتامیه طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در جنوب استان، اجرای طرح تحول اکتشاف ذخایر معدنی را زمینه ساز وقوع یک انقلاب معدنی در آذربایجان غربی دانست و گفت: آذربایجانغربی از لحاظ ذخایر معدنی رتبه ۶ را در کشور داراست و از لحاظ تنوع رتبه سوم و از نظر ارزش افزوده معدن رتبه بیست و دوم را در کشور از آن خود کرده است.
وی در توضیح اهمیت ایجاد انقلاب معدنی در استان، تاکید کرد: باید ظرفیتهای معدنی در استان فعالتر شود و پس از اتمام طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی گام بعدی را در جهت جذب سرمایه گذار و اکتشاف معادن آغاز کنیم.
استاندار آذربایجان غربی اجرای طرح تحول اکتشاف ذخایر معدنی را برای استان یک منبع و منشا تحول دانست و اضافه کرد: ۲۰۰ مورد طرح آماده سرمایه گذاری در حوزه معدن در استان داریم که منتظر جذب سرمایه گذار هستیم.
وی با اشاره به این که بالای ۲ هزار کیلو طلا از معادن تکاب استخراج شده، اما میبینیم که همچنان منطقه محرومی است، اضافه کرد: ۱۸ محدوده طلا در استان وجود دارد که شاید بیش از ۵۰ تن طلا از این معادن استخراج شود.
رحمانی با بیان این که با این روند آذربایجان غربی قطب تولید طلای ایران خواهد شد، افزود: سرمایه گذاران برای اکتشاف اعلام آمادگی کردهاند و باید یک بسته سرمایه گذاری برای این موضوع آماده شود.
وی با تاکید بر بهره مندی بیشتر مردم از مزایای معادن استان تصریح کرد: ایجاد شهرک پایین دستی طلا و سنگ در استان از جمله اولویتهای مدیریتی در آذربایجانغربی است که میتواند ضمن ایجاد ارزش افزوده فرصتهای جدید اشتغال را برای جوانان استان فراهم کند.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ظرفیتهای معدنی کشور گفت: تکیه بر درآمدهای معدنی میتواند جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی باشد.
با انجام طرح تحول زمینشناسی در آذربایجان غربی ۶۰ درصد ریسک اکتشاف پشت سر گذاشته شد
در ادامه معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه آمار و ارقام طی سال آینده نشان خواهد داد تاثیر استان آذربایجان غربی در پیشرفت کشور تا چه اندازه است، گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با همه توان و پتانسیل در خدمت کشور و به ویژه استان آذربایجان غربی خواهد بود.
دکتر داریوش اسماعیلی افزود: اینجانب به جز ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به عنوان معین آذربایجان غربی و خوزستان هم از سوی وزیر صمت انتخاب شدهام و وظیفه خود میدانیم که مسائل کلان کشور و استان را پیگیری کنم.
وی با بیان اینکه طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی در استان آذربایجان غربی در مساحت ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع در استان آذربایجان غربی به پایان رسیده است، تصریح کرد: اکتشافات اولیه در این مساحت انجام شده و ۳۶ پروژه در این منطقه شامل تهیه سه لایه زمینشناسی، ژئوشیمی و پتانسیلهای اقتصادی اجرا شده که امروز نتایج آن تقدیم استان میشود.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: کار سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تا همین جاست و ما نشان دادیم در کدام محدودهها چه پتانسیل معدنی وجود دارد و این به بعد این اطلاعات را در اختیار معاونت معدنی وزارتخانه قرار خواهد گرفت تا به ایمیدرو واگذار شود و یا به مزایده گذاشته شود.
وی افزود: از این پس اکتشافات اصلی آغاز میشود و تا این مرحله و انجام مطالعات توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تا ۶۰ درصد ریسک اکتشاف پشت سر گذاشته شده است.
اسماعیلی ضمن اشاره به نتایج حاصل از طرح تحول در آذربایجان غربی گفت: ۱۱ آنومالی طلا از حدود ۵۰ ppb تا ۵ ppm طلا معرفی شده و در چهار برگه از ۱۲ برگه آنومالی مس مشاهده شده که میزان آن از دو درصد تا ۱۸ درصد برآورد شده که عدد بسیار خوبی است زیرا در حال حاضر از عیار دو دهم درصد به عنوان پتانسیل اقتصادی برای مس یاد میشود.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه از ۱۲ برگه ۵ برگه دارای آنومالی سنگآهن است، تصریح کرد: در بعضی از آنالیزها و نتایج ۸۸ درصد را به عنوان بالاترین عدد نشان داد که نشاندهنده مگنتیت در این مناطق است و همچنین در یکی از برگهها نیز منگنز با حدود ۱۲ درصد مشاهده شد.
وی افزود: در سه ورقه نیز سرب و روی گزارش شده و به این ترتیب میتوانیم وجود آنومالیهای طلا، مس، آهن، منگنز و سرب و روی در این مسافت ۷هزار و ۵۰۰ کیلومتری را کیلومتر داشته باشیم که مطمئناً اگر با سرعت فعالیتهای بعدی در این مناطق انجام شود تا یک سال و نیم آینده امیدواریم به نتیجه نهایی برسد و پروانه بهرهبرداری برای این مجموعهها صادر شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور وظیفه خود میداند که در صورت نیاز به عنوان معین استان آذربایجان غربی حضور داشته باشد.
در طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی که در قالب ۳۶ پروژه در شهرهای جنوبی استان بوکان، مهاباد، میاندوآب و شاهیندژ انجام شد، ۷۵۰۰ کیلومتر مربع منطقه معدنی مستعد سرمایهگذاری آذربایجان غربی اکتشاف و نهایتا ۱۱ محدوده طلا، ۵ محدوده آهن، ۸ محدوده مس، ۱ محدوده منگنز و ۳ محدوده سرب و روی و در مجموع ۲۸ محدوده مستعد شناسایی شده است.
منبع: ایرنا