پس از برجام 120 طرح با حجم سرمایهگذاری هفت میلیارد و 390 میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت به تصویب رسید که این بخش سهم 37 درصدی از کل حجم سرمایه گذاری خارجی کشور را به خود اختصاص داد.
به گزارش شاتا، از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون 214 طرح با حجم سرمایهگذاری خارجی 8 میلیارد و 840 میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت مورد تصویب هیأت سرمایهگذاری خارجی قرار گرفته که 94 طرح آن اجرا، راهاندازی و به بهرهبرداری رسیده و 120 طرح در مراحل اجرایی است.
با توجه به اینکه تعداد طرح هایی که در کل بخش های اقتصادی کشور در این بازه زمانی(شهریور ماه 92 تاکنون) به تصویب رسید، 346 طرح با میزان سرمایه گذاری 24 میلیارد و 950 میلیون دلار بود، بخش صنعت، معدن و تجارت سهم 35 درصدی از حجم سرمایه گذاری خارجی را به خود اختصاص داد.
همچنین پس از برجام و تا پایان نیمه اول مهر ماه امسال 120 طرح با حجم سرمایهگذاری 7 میلیارد و 390 میلیون دلار مورد تصویب هیأت سرمایهگذاری خارجی قرار گرفته که 45 طرح آن به بهرهبرداری رسیده و 75 طرح در حال انجام مراحل اجرایی است.
در این بازه زمانی (25 دی ماه 94 تاکنون) 248 طرح با میزان سرمایه گذاری 20 میلیارد و 40 میلیون دلار در کل بخش های اقتصادی کشور مصوب شد که صنعت، معدن و تجارت سهم 37 درصدی از آن داشت.
گفتنی است که در دولت یازدهم 196 طرح با میزان سرمایه گذاری خارجی هفت میلیارد و 740 میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت مصوب شد که 89 طرح آن به بهره برداری رسید و 107 طرح دیگر هم اکنون در حال اجرا است.
از سوی دیگر از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون 18 طرح با میزان سرمایه گذاری خارجی بیش از یک میلیارد دلاری به تصویب رسیده است که پنج طرح آن با خرید سهام و یا افزایش سرمایه موجود شرکت به بهره برداری رسیده و 13 طرح دیگر در حال اجرا است.
شایان ذکر است که کشورهای اسپانیا، چین، آلمان، عراق و ایرلند ایرلند به ترتیب پنج کشور نخست از لحاظ بیشترین حجم سرمایه گذاری و کشورهای افغانستان، ترکیه، چین، امارات و آلمان به ترتیب پنج کشور نخست از لحاظ تعداد سرمایه گذاری بودند.
همچنین محصولات پلیمری، فلزات و مصنوعات چوبی، تجارت، نیرومحرکه و استخراج معادن به ترتیب پنج گروه نخست از لحاظ حجم سرمایه پذیری بودند.
از لحاظ تعداد سرمایه پذیری نیز محصولات پلیمری، فلزات و مصنوعات چوبی، محصولات غذایی، ماشین سازی و تجهیزات آن و همچنین محصولات کانی غیرفلزی به ترتیب بیشترین تعداد سرمایه پذیری را به خود اختصاص دادند.