ایمیدرو برای جذب سرمایه گذار در 15 پهنه امیدبخش و پتانسیل دار فراخوان می دهد. معرفی این پهنه ها، نخستین دستاورد رسمی برنامه اکتشاف 250هزار کیلومتر مربعی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو با اعلام خبر فوق تصریح کرد: در راستای مشارکت بیشتر بخش خصوصی در توسعه زنجیره معدن و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، این پهنه ها که حاصل فعالیت های اکتشافی ایمیدرو از سال 1393 است در اختیار سرمایه گذاران قرار داده می شود.
وی با یادآوری اینکه پیشتر قول ارایه دستاوردهای برنامه اکتشاف داده شده بود، ادامه داد: طی این مدت 400 محدوده معدنی مشخص شد و اکنون 15 محدوده از میان آنها در پهنه ای به وسعت پنج هزار کیلومتر مربع، برای جذب سرمایه گذاری ایرانی، خارجی یا سرمایه گذاری مشترک، آماده شده اند.
به گفته معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، ایمیدرو با توجه به قوانین و مقررات جاری کشور و قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و همچنین در راستای تامین نظر هیات دولت مبنی بر لزوم تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری و مشارکت در فعالیت های اقتصادی کشور در نظر دارد نسبت به جلب سرمایه گذار بخش خصوصی واجد صلاحیت فنی، مالی و دارای تجربه های مفید، مرتبط و دارای دانش فنی مربوطه به منظور مشارکت در اکتشاف و بهره برداری از بلوک های 15 گانه پهنه اکتشافی آباده- جازموریان اقدام کند.
کرباسیان خاطر نشان کرد: کل مساحت این پهنه اکتشافی 45 هزار کیلومتر مربع است که 5 هزار کیلومتر مربع آن به عنوان مناطق امیدبخش و دارای پتانسیل به فراخوان گذاشته خواهد شد. بلوک های یاد شده در استان های فارس (2 بلوک)، کرمان (6 بلوک)، هرمزگان (یک بلوک) کرمان- هرمزگان (5 بلوک) و کرمان-یزد (یک بلوک) واقع شده است و دارای پتانسیل های مناسب سنگ آهن و کرومیت هستند. اطلاعات پایه این محدوده ها از سوی ایمیدرو تکمیل شده و برای ادامه مطالعات اکتشافی، معدنی و سرمایه گذاری آماده شده اند.
آگهی فراخوان جذب سرمایه گذار بلوک های 15 گانه طی روزهای آینده از طریق روزنامه های کثیر الانتشار منتشر می شود. در این آگهی، شرایط شرکت در سرمایه گذاری و مشارکت، مشخصات کلی طرح و مدارک لازم برای بررسی صلاحیت متقاضیان شرکت در مشارکت درج خواهد شد.
هزینه های قبلی، دریافت نمی شود
وی در خصوص مشوق های دولتی برای جلب و جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران ، خاطرنشان کرد: ایمیدرو هزینه هایی که در موضوع اکتشاف داشته را از سرمایه گذاران دریافت نمی کند و همچنین بخش خصوصی می تواند آنچه که به عنوان سهم 20 درصدی ایمیدرو مطرح است را پس از دریافت پروانه اکتشاف در بلندمدت خریداری کرده و خودشان مالک 100 درصدی معادن شوند.
کرباسیان با اشاره به روند رو به رشد حرکت های اکتشاف معدن در یک سال و نیم گذشته، از برنامه ریزی برای برگزاری کارگروه مشترکی بین ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی برای هماهنگی های بیشتر در این زمینه خبر داد.
ایمیدرو با هدف توسعه اکتشاف و دستیابی به ذخایر جدید مواد معدنی به عنوان یکی از ضرورت های توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور، از سال 93 برنامه اکتشاف 250 هزار کیلومتر مربع را در 21 استان کشور شروع کرد که 2.5 برابر کل اکتشافات 80 سال گذشته بوده است.
پیشتر کرباسیان در خصوص دستاوردهای دولت یازدهم در بخش معدن تصریح کرد: این دولت موفق شد در حوزه اکتشاف نزدیک به 2.5 برابر تاریخ معدن ایران اقدام کند، به گونهای که طی 80 سال گذشته کل اکتشاف در حوزه معدن حدود 100 هزار کیلومتر مربع بود اما از سال 93 تا امروز بیش از 250 هزار کیلومتر مربع اکتشاف شد. وی افزود: حاصل این اکتشافات، افزایش ذخایر مواد معدنی است؛ به طوری که در سنگان، با اکتشافات صورت گرفته ذخیره معدن سنگ آهن از 900 میلیون تن به یک میلیارد و 200 میلیون تن ذخیره قطعی رسید. همچنین در طلای زرشوران، 80 تن ذخیره قطعی به 110 تن رسید. در سیستان و بلوچستان و فلات مرکزی نیز 30 تا 40 تن طلا اکتشاف شده و در عناصر نادر خاکی نیز ظرفیت از 300 هزار تن به یک میلیون و 200 هزار تن افزایش یافت.