وزارت صنعت آثار زیست محیطی فعالیت معدنی را شفاف کند

تهران- ایرنا- رییس خانه معدن ایران از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست درباره تاثیر فعالیت های معدنی بر محیط زیست اطلاع رسانی و شفاف سازی کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا بهرامن» امروز (دوشنبه) در نشست دست اندرکاران صنعت سیمان در خانه معدن گفت: موضوعی که در روزهای گذشته مطرح شده است و هنوز ادامه دارد، زیان ناشی از فعالیت معادن به محیط زیست است و این موضوع به شکل های مختلف از زبان رسانه ها در جامعه بازتاب پیدا می کند.
بهرامن تاکید کرد «امروز فعالیت معدنی در کشور در چارچوب قانون معادن صورت می گیرد و دستگاه های نظارتی نیز با رصد دقیق عملکرد این بخش، با هرگونه خلاف به طور جدی برخورد می کنند».
وی افزود: فعالان بخش معدن به نیابت از دولت در عرصه های معدنی فعالیت دارند و به رعایت الزام های زیست محیطی متعهدند و به منابع طبیعی توجه دارند.
بهرامن ادامه داد: هجمه به معادن بدون استدلال کارشناسی و بیشتر از سوی افرادی صورت می گیرد که در این زمینه تخصص لازم را ندارند و از مراجع ذیربط قانونی استنادی ندارند.
وی گفت: تحریک افکار عمومی جامعه ضد فعالیت معدنی که با نیت های خاصی صورت می گیرد، آسیبی جدی به اقتصاد ملی است و باید اطلاع رسانی مستمر و شفاف در این زمینه صورت گیرد.
رییس خانه معدن افزود: متولی اصلی بخش معدن، وزارت صنعت، معدن و تجارت است، بنابراین حمایت و پشتیبانی این مرجع اصلی می تواند به منزله سدی در برابر هجمه های مختلف باشد.
به گزارش ایرنا، نتایج به دست آمده از آمارگیری‌ سال 1393 نشان داد 91 هزار و 869 نفر در معدن های در حال بهره‌برداری کشور به کار اشتغال داشتند که 21 هزار و 372 نفر کارگران ساده، 26 هزار و 413 نفر کارگران ماهر، چهار هزار و 408 نفر تکنسین‌ها، پنج هزار و 458 نفر شاغلان امور حمل و نقل و 18 هزار و 998 نفر شاغلان امور اداری و مالی بودند.
استان‌های کرمان، یزد و اصفهان به ترتیب بالاترین شمار شاغلان معدنی را به خود اختصاص داده بودند.
برپایه اطلاعات آماری آن سال، معدن های سنگ‌آهن، سنگ‌های تزیینی و زغال‌سنگ به ترتیب با 18 هزار و 412، 11 هزار و 851 و 11 هزار و 255 نفر بیشترین شمار شاغلان را داشتند.
شمار شاغلان زن در سال 1393 با 12 نفر افزایش نسبت به سال 1392، از یک هزار و 266 نفر به یک هزار و 278 نفر رسید.
آمارها نشان می دهد در نیمه نخست امسال 12 میلیون و 825 هزار تن مواد معدنی به ارزش 576 میلیون دلار صادر شد که از نظر وزن و ارزش در مدت مشابه پارسال به ترتیب 50 و 41 درصد رشد کرد.
دولت یازدهم برای سال 1395 دستیابی به ارزش صادرات غیرنفتی 50 میلیارد دلار را هدفگذاری کرد که در 6 ماهه نخست 21 میلیارد و 706 میلیون دلار، یعنی 43 درصد از هدف کل سال تحقق یافت.

مقالات مرتبط