آمار صدور پروانه اکتشاف و بهره برداری از معادن در ۱۱ ماهه ۹۵ افزایش یافت
وزارت صنعت، معدن وتجارت اعلام کرد: شمار پروانه های اکتشاف و بهره برداری از معادن کشور در دوره ۱۱ ماهه سال ۹۵ نسبت به دوره مشابه در سال ماقبل به ترتیب ۱۳.۳ و ۱۰.۷ درصد افزایش نشان می دهد .
برپایه جداول آماری وزارتخانه مزبور، طی دوره این گزارش تعداد ۷۱۶ فقره پروانه اکتشاف معدنی صادر شد که در مقایسه با تعداد ۶۳۲ فقره پروانه اکتشاف در ۱۱ ماهه ۹۴ به میزان ۱۳.۳ درصد رشد نشان می دهد.
همچنین در بهمن ۹۵ تعداد ۱۰۳ فقره پروانه اکتشاف معدنی صادر شد که در مقایسه با عملکرد دی ماه همان سال که ۶۴ فقره بود، افزایش ۶۰.۹ درصدی را ثبت کرد.
علاوه براین طی مدت یاد شده آمار گواهی کشف معدنی به رقم ۵۰۷ فقره رسید که نسبت به ۵۷۵ فقره ۱۱ ماهه سال ۹۴ افت ۱۱.۸ درصدی را نشان می دهد و در بهمن ۹۵ هم ۵۰ فقره گواهی کشف صادر شد و نسبت به ۴۳ فقره ای که در دی ماه ۹۵ صادر شده بود، ۱۶.۳ درصد افزایش نشان می دهد .
وزارت صنعت، معدن وتجارت آمار معادن کشور را ۶ هزار معدن ذکر کرده که از آنها سالیانه حدود ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود .
میزان ذخیره معدنی شناسایی شده کشور براساس مطالعات پیشین، نزدیک به ۶۰ میلیارد تن است که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی اعلام شد .
براساس داده های موجود در ۱۱ ماهه پارسال ( منتهی به بهمن ) تعداد پروانه های جدید بهره برداری از معدن به رقم ۷۶۸ فقره رسید و نسبت به دوره مشابه در سال ۹۴ که رقم ۶۹۴ فقره بود، رشد ۱۰.۷ درصدی را ثبت کرد .
بهمن ماه ۹۵ تعداد ۷۲ فقره پروانه بهره برداری جدید معدنی صادر شد که در مقایسه با ۷۴ فقره ۱۱ ماهه ۹۴ افت ۲.۷ درصدی را نشان داد .
پیش از این اعلام شد، حدود ۷۰ درصد مواد معدنی استخراجی کشور مربوط به مصالح ساختمانی است و گچ ، آهک، سنگ تزئینی و ساختمانی، شن و ماسه، خاک رس و … از جمله آنها محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، وزارت صنعت پیش بینی کرد : ارزش صادرات معدن وصنایع معدنی ایران در سال ۹۵ به رقم ۵.۵ میلیارد دلار برسد .
جمهوری اسلامی ایران با اکتشاف ۶۸ نوع ماه معدنی، از نظر تنوع در بین ۱۰ کشور شاخص جهان جای دارد و از نظر میزان ذخیره اکتشافی معدنی رتبه پانزدهمین کشور را از آن خود ساخته است .