سرمایه گذاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای توسعه اکتشاف معدنی
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال ( ۱۳۰ میلیارد تومان) به منظور توسعه اکتشاف معدنی سرمایه گذاری کرد و این امر موجب شناسایی محدوده های امید بخش شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی کرباسیان شامگاه شنبه در نشست فعالان صنعت آلومینیوم اظهار داشت: امروز کشور در شرایط متفاوتی پس از توافق برنامه اجرایی اقدام مشترک (برجام) قرار گرفته و امیدهای زیادی برای توسعه سرمایه گذاری بوجود آمده است.
وی توافق برجام را حاصل حمایت رهبرمعظم انقلاب، پشتیبانی مردم، همت و تلاش دولت و وزیر امور خارجه دانست و افزود: برخی کشورهای منطقه در سطح مدیران خود برای مذاکره با ایران نگران بودند، اما امروز با حضور در تهران در بالاترین سطح گفت و گو، امضای یادداشت تفاهم و آماده عقد قرارداد شده اند.
رییس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: ایران براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شمش آلومینیوم را هدف گذاری کرده است و براین اساس نقش راه را تدوین و در حال اجرا دارد.
وی خاطرنشان کرد، آلومینیوم در حقیقت صنعت آینده جهان محسوب می شود و با فولاد رقابت جدی خواهد داشت، به ویژه در منطقه خلیج فارس به دلیل وجود ذخایر غنی انرژی این مهم مورد توجه قرار دارد و تاکنون همسایگان جنوبی کشور از آن به خوبی استفاده کرده اند.
مجموع تولید شمش آلومینیوم در کشور سال گذشته به رقم ۳۵۰ هزار تن رسید که بیش از ۷۴ درصد ظرفیت تولید این بخش را پوشش می دهد.
کشورهای عربی منطقه به همراه مصر در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی با سرمایه گذاری ۴۲ میلیارد دلاری در این بخش به ظرفیت پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن دست یافته اند.
مجموع سرمایه گذاری ایران برای دستیابی به ظرفیت ۴۷۰ هزار تنی در صنعت آلومینیوم دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اعلام شد .
کرباسیان افزود: عملیات اجرایی احداث کارخانه آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی آغاز شده است و پیش بینی می شود در مدت ۳۰ ماه به بهره برداری برسد.
آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد (استان فارس ) در حال ساخت است و این مجتمع در قالب سه مرحله طراحی شده که در مرحله نخست ظرفیت تولید آن به ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.
رییس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران امروز به رشد صنایع پایین دستی آلومینیوم می اندیشد و واقعیت اینکه مشکل جدی تولید در این صنعت نبود ذخایر بوکسیت است .
وی گفت : شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) میزبان این مراسم با سیاست های خود روند رشد تولید را دنبال می کند و با اقدامات لازم در زمینه مسایل زیست محیطی ، اکنون نگرانی های مردم اراک را برای فعالیت این واحد صنعتی پایان داده و گام های لازم در زمینه کاهش قیمت تمام شده تولید را برداشته است.
کرباسیان افزود: ایمیدرو حمایت لازم را از ایرالکو به عمل می آورد و امروز واحد های پایین دستی آلومینیوم و صادرکنندگان از تولیدات این شرکت برخوردارند.
ارزش صادرات آلومینیوم ایران در سال ۱۳۹۴به رقم ۲۱۴ میلیون دلار رسید، درحالی که ارزش واردات این بخش برابر با ۳۴۴ میلیون دلار ثبت شد.
آمارها نشان می دهد امروز ۲۲۰ کارخانه تولید آلومینیوم جهان ۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش تولید می کنند که چین با داشتن ۱۰۷ کارخانه بیش از ۳۱ میلیون تن ظرفیت این بخش را به خود اختصاص داده و در واقع بزرگترین تولید کننده شمش آلومینیوم در دنیا محسوب می شود .
چین ۴۵ درصد کل ظرفیت جهانی صنعت مزبور را دارد و ۳۴ درصد تولید جهانی را از آن خود ساخته است .
نشست افطاری فعالان صنعت آلومینیوم از سوی شرکت آلومنیوم ایران (ایرالکو) با مشارکت مشتریان و سهامداران این شرکت در محل هتل ارم تهران برپا شده بود.