۱۲ منطقه ویژه اقتصادی در کشور ایجاد می شود
علی اکبر کریمی افزود: ایجاد ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی و هشت منطقه آزاد تجاری در کشور در لایحه جدید هیات دولت به مجلس ارائه شده است که مراحل پایانی بررسی پیشنهاد ایجاد این مناطق در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال انجام است.
وی ادامه داد: اکنون هشت منطقه آزاد و ۶۲ منطقه ویژه مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد هفت منطقه آزاد و حدود ۲۰ منطقه ویژه اقتصادی در حال فعالیت است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: ایجاد سه منطقه ویژه اقتصادی شامل منطقه ویژه اقتصادی کاوه در ساوه و ۲ منطقه در شهرستان زرندیه در سال های گذشته برای استان مرکزی مصوب شده است.
کریمی ادامه داد: تا کنون منطقه ویژه کاوه به دلیل استقرار گمرک حیات اقتصادی دارد و ۲ منطقه ویژه شهرستان زرندیه نیز به صورت مصوب باقی مانده است.
وی گفت: در لایحه قبلی دولت که در دوره نهم مجلس شورای اسلامی به مجلس ارائه شد، پیشنهاد ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در اراک ارائه شده بود که به دلیل نبود پیگیری لازم، این مهم در لایحه دولت حذف شد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: درحالی که ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان اراک از سوی دولت پیشنهاد نشده، به دلیل ظرفیت های صنعتی و اقتصادی مرکز استان پیگیری ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان در کمیسیون اقتصادی مجلس در دستور کار قرار گرفته است.
کریمی افزود: امید است با پیگیری های انجام شده در کمیسیون اقتصادی مجلس، نظر مساعد استاندار و مصوبه شورای توسعه و برنامه ریزی منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان اراک ایجاد شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: در لایحه سال های گذشته ایجاد منطقه ویژه اقتصادی برای شهرستان اراک در منطقه شهر صنعتی خیر آباد پیشنهاد شده بود که با توجه تکمیل ظرفیت و نبود زمین در این شهرک صنعتی، ایجاد این منطقه در شهرک صنعتی شماره چهار اراک به عنوان شهرک صنعتی امیر کبیر پیشنهاد شده است.
کریمی ادامه داد: بر این اساس؛ یک هزار هکتار از اراضی این منطقه به منطقه ویژه اقتصادی و مابقی برای شهرک صنعتی شماره چهار اراک اختصاص می یابد.
وی افزود: با توجه به مزیت های مالیاتی و گمرکی مناطق ویژه اقتصادی ایجاد این منطقه در شهرستان اراک بستر مناسبی را برای توسعه فعالیت های اقتصادی و تجاری در استان مرکزی فراهم می کند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان اراک، تجار می توانند کالاهای خود را بدون پرداخت گمرکی در این منطقه ذخیره سازی کرده و از این منطقه متناسب با نیاز کشور و ترخیص و استفاده شود.
کریمی گفت: در حوزه تولید نیز با توجه به اینکه مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی فعال در منطقه ویژه بدون گمرکی وارد و در هنگام فروش گمرکی کالاهای تولیدی پرداخت می شود این مبلغ می تواند به تامین سرمایه در گردش و نقدینگی در واحدهای تولیدی مورد استفاده قرار گیرد.
استان مرکزی هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد که ۲ کرسی آن متعلق به اراک، کمیجان و خنداب است.