انجام بیش از ۲۰ هزار آنالیز در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی

تهران- ایرنا- مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اعلام‌کرد: این مرکز در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ هزار آنالیز از نمونه‌های اکتشافی و معدنی کشور را به انجام رساند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از سازمان توسعه و نوسازی معادن و وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «مجید وفایی‌فرد» افزود: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در ۶ ماهه گذشته، با نقش‌آفرینی در فرآیند اکتشاف پهنه‌های اکتشافی ایمیدرو به عنوان بازوی خدمات آزمایشگاهی و نیز ارائه خدمات آنالیز به معدنکاران، بیش از هفت‌هزار نمونه خدمات آنالیز شامل خردایش، نرمایش، آنالیز ICP-Mass ، ICP-OES، آنالیز طلا، مطالعات کانی‌شناسی، XRF،XRD، شیمی تر و گوگرد و غیره را انجام داد.

وی گفت: این مرکز همچنین در مدت یاد شده، ۷۵ پروژه تحقیقاتی و خدماتی آزمایشگاهی و ۱۱ پروژه تحقیقاتی نیمه صنعتی در حوزه فرآوری را اجرایی کرد.

انعقاد ۴ تفاهم نامه و قرارداد همکاری پژوهشی

مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با اشاره به انعقاد چهار تفاهم‌نامه همکاری منتج به قرارداد با مراکز تحقیقاتی، موسسه‌ها، نهادها و غیره، تصریح‌کرد: این تفاهم‌نامه‌ها شامل خدمات تحقیقاتی فنی اقتصادی و مطالعات آزمایشگاهی، نیمه‌صنعتی، ارائه گزارش و تفسیر نتایج احداث کارخانه فرآوری سیدریت و بازفرآوری هماتیت کم‌عیار مجتمع سنگ‌آهن سنگان و غیره است.

وی ادامه‌داد: تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای دیگر با موضوع همکاری های مشترک در زمینه های آموزشی، پژوهشی، دانش بنیان، خدمات فنی آزمایشگاهی و غیره با شرکت «MMTE» ، فولاد مبارکه ‌و هلدینگ معنا (معدن، نوآوری و اندیشه) در راستای توسعه زیست بوم نوآوری در معادن و صنایع معدنی منعقد شد.

اجرای طرح‌های جدید تحقیقات فرآوری

مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی با اشاره به طرح‌های تحقیقات فرآوری این مرکز گفت: این طرح‌ها شامل تحقیقات فرآوری برای احداث کارخانه سرباره مس خاتون‌آباد، احداث کارخانه خط ۲ فلوتاسیون میدوک شرکت بابک مس ایرانیان، معدن شماره ۵ گل‌گهر و طرح آزمایش‌های فرآوری سنگ‌آهن معادن سنگان شرکت اپال پارسیان است.

وی افزود: طرح های پژوهشی استحصال تیتانیوم و عناصر نادر خاکی از گل قرمز کارخانه بوکسیت جاجرم در مقیاس پایه، ارزیابی مخاطرات مواجهه کارگران با سیلیس موجود در هوای محیط کار معادن منتخب تحت پوشش ایمیدرو و نظارت بر پروژه‌های پژوهشی ایمیدرو و برای ۳۰ پروژه تحقیقاتی و غیره، نیز در قالب تبادل موافقت‌نامه با ایمیدرو در حال انجام است.

وفایی‌فرد خاطرنشان‌کرد: سه طرح استحصال وانادیوم مجتمع تیتانیوم کهنوج، فرآوری و کاهش گوگرد زغال سنگ ناحیه پروده ۴ طبس و طرح فرآیند ممیزی آب در ۵۳ واحد تابعه ایمیدرو نیز به‌تازگی به اتمام رسیده است.

مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی با اشاره به اقدامات دیگر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در نیمه نخست امسال، گفت: راه‌اندازی شعبه آزمایشگاه مرکز در مجتمع سنگ‌آهن سیرجان، بومی سازی ۲ دستگاه اسکرابر و میز نرمه موزلی و نیز اخذ ۲ گواهی ثبت اختراع جدید از دستاوردهای پژوهشی و فناورانه مرکز، از جمله اقدام‌های انجام شده در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۰ است.

وی ادامه‌داد: پروژه‌های امکان‌سنجی استحصال وانادیم از سرباره‌های فولادسازی در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی، پروژه امکان‌سنجی فرآوری اقتصادی غبارهایFTP  و نیز پایش آلایندگی‌های فولاد مبارکه، از دیگر طرح‌های در حال اجراست که مراحل پایانی را گذرانده و تا پایان امسال تکمیل می‌شود.