جذب ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی در ۶ ماه گذشته/رشد ۴.۲درصدی صنعت در سال ۹۵

تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سه سال دولت یازدهم ۳.۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی توسط شورای عالی سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن تجارت جذب شده که ۱.۵ میلیارد دلار آن در ۶ ماه گذشته بوده است.
جذب ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی در ۶ ماه گذشته/رشد ۴.۲درصدی صنعت در سال ۹۵
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا نعمت زاده امروز(دوشنبه) در نشست خبری به مناسبت هفته دولت افزود: اکنون در روابط خارجی خود محدودیتی در روابط صنعتی بین المللی نداریم و فقط باید روابط بانکی تسهیل تر شود.
وی در مورد رشد اقتصادی بخش صنعت نیز گفت: رشد این بخش در سال ۱۳۹۱ منفی ۱۰ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۹۳ به ۵.۶ درصد رسید.
نعمت زاده، رشد بخش صنعت در سال گذشته را صفر اعلام و دلیل آن را «فشار رکود و اجرای برنامه کاهش نرخ تورم» اعلام کرد.
وزیر صنعت افزود: رشد بخش صنعت در سال جاری را ۴.۲ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: رشد اعلامی توسط رییس جمهوری(۴.۴درصد) شامل کل گروه صنعت و معدن از جمله مسکن، نفت و گاز بوده است.

** گلایه ای از ترکان ندارم
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد سخنان ترکان نیز گفت: «اینکه برادر خوبمان یک حرف هایی زده را خودش باید پاسخگو باشد و من به عنوان برادرشان گلایه ای ندارم؛ گویا خبرنگاران آنقدر وی را سوال پیچ کرده بودند که عصبانی شده بود.»
نعمت زاده ادامه داد: وی به طور قطع نظر بدی نداشته است؛ شنیدم که گفتند برای تبدیل پنج منطقه به منطقه آزاد و ویژه اقتصادی مخالفت کرده ام اما من موافق بودم.
وی افزود: «بارها در جمع و به صورت خصوصی اعلام کرده ام که نخستین منطقه اقتصادی که سیرجان است را من امضا کرده ام و در برنامه پنجساله اول در ماده ۱۹ و ۲۱ این موضوع را مطرح کردیم و در آن زمان این مناطق را «منطقه ویژه حراست شده» نام گذاشتیم.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «موافق منطقه آزادیم اما اینکه چگونه انجام شود مساله است؛ با اینکه فروشگاه بزنیم و جنس از خارج بیاوریم مخالفم؛ اگر فردی به جزیره کیش می رود و سوغات می خرد مشکلی ندارد اما اگر این منطقه به مبادی وارداتی تبدیل شود با آن مخالفیم.»
وی افزود: «باید کمک کنیم که صنعت در مناطق آزاد پا بگیرد؛ من به عنوان عضو شورای عالی مناطق آزاد معتقدیم که باید مدیرانی تولید محور و صادرات نگر برای این بخش تعیین کنیم.»

** سهم ۳۵ درصدی صنعت در اشتغال کشور
نعمت زاده در ادامه سهم بخش صنعت در میزان اشتغال کشور را ۳۴ تا ۳۵ درصد اعلام کرد و گفت: یک سوم تولید ناخالص ملی مربوط به این بخش است.
وی پیرامون این موضوع که هنوز نتایج برجام ملموس نشده است، توضیح داد: واقعیت این است که وقتی ۱۰ سال ارتباطات بین المللی به ویژه در عرصه بانکی قطع شده است نباید انتظار داشت به سرعت مشکلات و موانع برطرف شود.
وزیر صنعت گفت: اختلاف با گروه ۱+۵ به شکل جدی وجود داشت و با امضای موافقتنامه توسط طرفین، از ماه های پایانی پارسال شکل اجرایی به خود گرفت اما اگر دو طرف ایران و خارجی در معامله مشکل داشته باشند و یکدیگر را به دادگاه بکشانند، ارتباطی به برجام ندارد.
وی یادآورشد: اکنون غیر از محدودیت در حوزه بانکی با آمریکا، مشکلی دیگری در این بخش وجود ندارد و بانک صنعت و معدن نیز بتدریج سرویس دهی خود را به طرف های مربوطه انجام می دهد.
نعمت زاده، موضوع تعطیل شدن شماری از واحد های صنعتی را مورد نقد قرار داد و گفت: چنانچه واقعیت موضوع مورد توجه قرار گیرد، برخی از واحدهای صنعتی از ۱۰ یا پنج سال پیش به دلایل مختلف تعطیل شده و نباید به حساب دولت یازدهم گذاشت؛ درعین حال چنانچه مدیران واحد صنعتی در زمان مقرر نسبت به نوسازی و بهینه سازی خطوط تولید خود اقدام نکنند، ناخودآگاه از بین می روند.
وی خاطرنشان ساخت: صنعتی که در دوره ۵۰ سال گذشته نوسازی نشده، چگونه قادر است با رقیبان امروز داخلی و خارجی رقابت کند؟
وی ورشکستگی ۳۵۰ هزار واحد صنعتی در آلمان را به عنوان نمونه مطرح کرد و افزود: طبیعت رقابت این است که عده ای رشد می کنند و پیش می روند و گروهی نیز با شکست از چرخه خارج می شوند.
نعمت زاده وعده داد: امسال بیش از چهار هزار طرح نیمه تمام یا ناتمام تکمیل و راه اندازی می شود؛ همچنین تا مردادماه امسال یک هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی تکمیل و راه اندازی شد؛ این میزان به غیر از آمار هفت هزار و ۵۰۰ واحد برنامه ریزی شده برای امسال است.