نخستین کارخانه فرآوری سنگ آهن کم عیار هماتیتی ایران به زودی در زرند کرمان افتتاح می‌شود

به گزارش شاتا از ایمیدرو، مهدی کرباسیان با تأکید بر اینکه تکنولوژی این کارخانه ۱۰۰درصد ایرانی و از سوی بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است، گفت: استفاده از باطله‌های معدنی، افزایش عیار از ۳۲-۴۵ به ۶۶ درصد، ارایه مدل جدیدی از همکاری ایمیدرو با بخش خصوصی و هم راستا بودن با اقتصاد مقاومتی از جمله ویژگی‌های شاخص این کارخانه به شمار می‌آید.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: این برای نخستین بار است که در کشور به دانش فرآوری سنگ آهن هماتیت دست یافته ایم.
کرباسیان با اشاره به اینکه کارخانه فرآوری سنگ آهن جلال آباد زرند که در کنار دست معدن این ناحیه واقع شده، از ظرفیت تولید ۶۰۰هزار تن در سال برخوردار است و برای ۱۶۰ نفر شغل ایجاد کرده است، تصریح کرد: بخش خصوصی بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان برای این پروژه سرمایه گذاری کرده است.
وی در ادامه افزود: اهمیت راه اندازی این کارخانه، ایجاد روشی جدید و بومی برای تامین خوراک کارخانه های گندله سازی و تغذیه زنجیره فولاد است. همچنین این فناوری سبب متنوع شدن منابع تامین سنگ آهن، برای تولید فولاد در ایران شده است. کاهش مصرف آب و کاهش ناخالصی ها همچون گوگرد، فسفر و سیلیس در کنسانتره تولیدی، از ویژگی های این کارخانه محسوب می شود.
مهدی کرباسیان تصریح کرد: خوراک ورودی این کارخانه سالانه ۲.۲ میلیون تن سنگ آهن هماتیت با عیار ۳۲درصد و خروجی آن کنسانتره ۶۶.۵درصد خوارک کارخانه گندله سازی است.
وی یادآور شد: طی سال های فعالیت این معدن، ۱۲ میلیون تن سنگ آهن کم عیار هماتیت به صورت بلااستفاده دپو شده بود که ایمیدرو آن را به صورت مزایده به بخش خصوصی واگذار کرد به صورتی که کارخانه ای برای فرآوری آن میزان سنگ آهن بلااستفاده نیز‌ احداث شود.